Charter med små barn – enklare än du tror

Små barn på flyg? Små barn på hotell? Hur tidigt kan man egentligen ta med barnet på en charter? Tidigare än de flesta tror! Välj en resa med flygtider, hotell och mat som passar er familj bäst. Resten löser sig!

Flyg som passar er

För att undvika en mardrömsstart på semestern – välj flyg som passar er, det vill säga se över vilka tider flygen avgår. Vid långcharter kan det vara bättre att flyga på natten för att sova bort så stor del av resan som möjligt. Vid kortare charter kan man istället se på flygtider som ligger då barnet är som minst gnälligt.

Flyger man charter är såväl personal som andra resenärer förberedda på både glada och gnälliga barn men för att undvika det sistnämnda packar man ordentligt med distraktioner i handbagaget. Något att tugga på och något att dricka för att undvika ont i öronen vid start och landning. Extra snacks (under flygning är det tillåtet att muta sina barn!), pyssel, leksaker och böcker samt fulladdade musikspelare, paddor och dylikt. Ladda hem serier, filmer, spel och andra favoriter så att de garanterat går att se ombord. Packa även favoritgosedjuret, extra ombyte och skötväska.

Hotell som passar er

Vilket hotell som passar bäst för ett litet barn är omöjligt att säga. Välj ett hotell som ni tror att ni alla trivs på. För enkelhetens skull kan det vara värt att ta ett all inclusive. Allt finns! Ni behöver inte fundera på var ni ska äta middag, vandra gata upp och gata ner för att få bord och hitta en meny ni tycker om. Pooler, restauranger, barnvänlig personal, barnaktiviteter, föräldraaktiviteter, barnklubbar – allt finns som sagt och er semester blir mycket enklare.

Destination som passar er

Man kan åka precis vart som helst med sin familj. Man behöver bara vara lite “om sig och kring sig” beroende på vilket resmål man väljer. Grekland är oerhört populärt bland oss svenskar och varför inte boka en härlig solsemester till Naxos, Kykladernas största ö. På Naxos finns mycket att upptäcka för såväl stor som liten och då det är en lite lugnare destination kan det vara perfekt när man reser med den allra yngsta i familjen. Fina all inclusive-hotell finns om det skulle vara det som passar er bäst.